Лазерна стоматологія в Україні-Лікування та протезування зубів лазером, відбілювання зубів

Запобігання пошкодженню зубів шляхом профілактики

Зберегти зуби здоровими

Ми хочемо, щоб ваша посмішка, зуби та ясна були здоровими на все життя. Сьогодні ми знаємо, що раннє виявлення та профілактика можуть захистити від серйозних пошкоджень зубів, захворювань ясен і втрати зубів.

На жаль, одного лише регулярного чищення зубів недостатньо. Для ідеального догляду за зубами вдома ваш стоматолог пропонує профілактичні заходи, які проводяться в практиці. Таким чином, ви робите важливий внесок у ідеальне здоров’я порожнини рота.

Що означає професійна чистка зубів (ПЧЗ)

Навіть ретельне чищення зубів не може повністю очистити всі ділянки зуба. Стійкі відкладення можуть призвести до карієсу та захворювань ясен/пародонту.

У стоматологічному оздоровчому центрі пропонується ПЧЗ, при якій повністю видаляється наліт і бактерії з поверхні зуба. Це ефективно запобігає карієсу та пародонтиту. Згодом ваші зуби також знову стають білішими та сяють новим блиском, оскільки з поверхні видаляються плями (наприклад, від кави, чаю чи від куріння). ПЧЗ є набагато більш ретельним і масштабним, ніж видалення зубного каменю, яке зазвичай проводиться в рамках огляду.

Закінчення терміну дії ПЧЗ

Професійна чистка зубів проводиться в нашому стоматологічному центрі спеціально навченими співробітниками. Залежно від індивідуальних потреб ми виконуємо наступні кроки:

  1. Ретельне розслідування і просвітлення
  2. Повне і м’яке видалення всіх твердих і м’яких відкладень на поверхні зубів і коренів (ручними інструментами, маленькими щітками і зубною ниткою, при необхідності також порошковим струменем) і в проміжках між зубами (зубною ниткою або міжзубними щітками).
  3. Полірування зубів обраними полірувальними пастами для вирівнювання поверхні зубів і зменшення нових бактеріальних відкладень.
  4. Герметизація відкритих шийок зубів і чутливих ділянок.
  5. Фторування зубів для зміцнення емалі проти кислотних атак протягом тривалого періоду часу.

Поради, як покращити власний догляд за зубами та вести здоровий спосіб життя

Як часто має сенс професійно чистити зуби?

Згідно з поточними науковими дослідженнями, ПЧЗ кожні шість місяців зазвичай є ідеальним, якщо у пацієнта незначна схильність до утворення твердого або м’якого зубного нальоту. Якщо пацієнт, як правило, має великі відкладення, непривабливі зміни кольору, ясні кишені або страждає на пародонтит, можуть знадобитися коротші інтервали.

Що я можу зробити для оптимального здоров’я зубів?

Ретельний догляд за зубами зубною пастою з фтором слід проводити не менше двох разів на день. Для ефективного очищення міжзубних проміжків також можна використовувати зубну нитку та міжзубні щітки. Крім регулярного ПЧЗ, дуже важливим є плановий огляд у стоматолога раз на півроку. Таким чином можна вчасно запобігти серйозним пошкодженням – для довготривалого здоров’я зубів і ясен.

Страницы: 1 2